Gevelwerken Gevers

Afwerkingen

Gevelwerken Gevers: Crepi op isolatie

Crepi op isolatie

Crepi, ook wel bekend als gevelbepleistering, zorgt voor een mooie en egale afwerking van je gevel. Daarnaast wordt je gevel beschermd tegen verschillende weersinvloeden.

Daarenboven is crepi ook verkrijgbaar in heel wat kleuren, zodat je zelf in grote mate het uitzicht van je woning kan bepalen. Gevelbepleistering is een ideale afwerking als je je buitenmuur isoleert.

EPS is een veelgebruikt isolatiemateriaal bij deze klus, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden.

Kaleien

Kaleien is een oude schildertechniek waarbij dunne kalkpleister met een blokkwast op de muur, meestal metselwerk, wordt uitgestreken.

Kaleien wordt zowel toegepast bij gevels als binnenmuren en zowel bij nieuwbouw als renovaties. Het is de ideale manier om ze te voorzien van een degelijke behandeling en afwerkingslaag.

De kalk vormt daarbij niet alleen een goede beschermingslaag tegen vocht en andere invloeden, het verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt je gevel (of binnenmuur) door het kaleien ook een splinternieuwe authentieke look.

Gevelwerken Gevers: Kaleien
Gevelwerken Gevers: Elversele VOOR

Zandstralen

Bij zeer ernstige vervuiling van een gevel wordt vaak gebruik gemaakt van zandstralen. Dit proces is effectief voor het verwijderen van graffiti of hardnekkige roetaanslag die niet met chemische middelen te verwijderen is. Tijdens het zandstralen wordt vocht vermengd met een grover straalmiddel, zoals Olivivenzand, en onder lage druk (ongeveer 2 bar) tegen de buitenmuur gespoten. Hierbij fungeren de korreltjes in de vloeistof als een soort scrubmiddel, waardoor de gevel grondig gereinigd wordt. Het zandstralen van een gevel is een effectieve methode om hardnekkige vervuiling aan te pakken.

Sluiervoegen

Voegwerk waarbij de voegspecie nonchalant wordt uitgewreven zodat gevelstenen volledig worden bedekt en andere zichtbaar blijven. Dit geeft een niet alledaagse look ad woning. Een originele manier om de woning extra cachet te geven!! Het vakwerk zit er hem in het egaal aanbrengen van de kalkmortel zodat er geen ‘breuken’ te zien zijn.

Gevelwerken Gevers: Sluiervoegen
Gevelwerken Gevers: Voegwerken

Voegwerken

De gevels van gebouwen hebben al heel wat te verduren gehad doorheen de tijd. Daarom zorgt gevelwerken Gevers voor de restauratie van beschadigde gevels. Gevelwerken Gevers kennis van eeuwenoude bouwkundige technieken. Wij zijn specialist in ambachtelijk metsel- en voegwerk. En dat stelt ze in staat om situaties in te schatten en te werken met kennis van zaken. We werken met authentieke kalkmortels en hergebruiken zo veel mogelijk origineel materiaal. We Hebben de nodige ervaring voor het uitvoeren van knipvoegwerk. Bekijk onze relisaties. Een gevelrestauratie gaat vaak samen met het reinigen en renoveren van de hele gevel. Hierbij vervangen of herstellen we gescheurde en afgebrokkelde stenen. Wij werken met aangepaste kalkvoegmortels en passen de correcte technieken toe. Het gebruik van cement wordt zoveel mogelijk gemeden.

Volgende technieken gebruiken wij bij het voegen:
  • Platvolle
  • Schaduwvoeg
  • Knipvoeg

Houtafwerking

Houen gevelbekleding wil zeggen dat je voor een warme en authentieke uitstraling gaat. Er zijn heel veel houtsoorten beschikbaar om je hierin verder te helpen. Je kan zelfs kiezen om ook nog isolatie aan te brengen. Dat is dubbel zo interessant natuurlijk. Lees het volledige artikel als je van alles op de hoogte wil zijn i.v.m. houten gevelbekleding.

Heeft u graag extra informatie of een vrijblijvende en kosteloze offerte?

Zoekt u een expert in het afwerken of renoveren van uw gevels?